SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Polaznici kursa islama iz Žepča nastavili su svoju lijepu i ugodnu tradiciju. A tradicija koja traje više od deset godina jeste da na kraju školske godine i završetka kursa islama posjete neku novu, njima nepoznatu destinaciju. Do sada su posjetili mnoge gradove u BiH, ali i izvan BiH, kao što su Zagreb, Rijeka, Novi Pazar, Bar, Ulcinj, Skoplje, Beograd, Istanbul dva puta. Ove godine, u junu 2013. g, posjetili smo Graz. U petak 14.06.2013.g. u ranim jutarnjim satima krenuli smo iz Žepča. Na putu preko Doboja, Dervente, S.Broda, Zagreba, Maribora i drugih gradova, nije bilo nikakvih problema. Sve je bilo u potpunom redu i kako smo predvidjeli. U Graz smo trebali stići prije džume, glavni imam Izet ef. je trebao držati hutbu. Uz malo lutanje i kašnjenje, ipak smo stigli. Džemat od 300-400 džematlija, strpljivo je čekao mada smo kasnili punih 20 minuta. Ipak je glavni imam održao hutbu, izvinio se i zahvalio strpljivim džematlijama na razumijevanju. Naš prvi domaćin, vrijedni Ibrahim ef. Šišić, upriličio je sastanak naših domaćina i nas, odmah poslije džuma namaza. Bili smo primljeni u kuće i stanove naših domaćina, kod naših vršnjaka. Prijem je bio sasvim srdačan i topao i nada sve iskren. Prvog dana naše posjete imali smo sastanak sa omladinom džemata Graz.

Pošto smo se već smjestili i upoznali domaćine, mogli smo slobodno da razgledamo Graz. Sutradan smo zajednički, organizovano razgledali grad i njegove znamenitosti. Graz je jedan veoma lijep i interesantan grad u kome se vrlo jednostavno može vidjeti da je on pripadao nekoj velikoj carevini.Najveća atrakcija bila je penjati se na Schlosberg brdo, koje se nadvisilo iznad samog juga grada.
 
Zapravo iz srca čaršije, odmah počinje penjanje na Schlosberg. Predivan je osjećaj posmatrati grad sa tog izletišta. Samo brdo ima nekoliko etapa i vidikovaca. 
Ponovo smo se našli na temeljima Islamskog centra u Grazu, gdje nam je jedan od pomoćnika imama držao predavanje o Grazu ali i o Bošnjacima koji su izginuli na „Monte Meleti“ i drugim borbama braneći austrougarsku carevinu. U nedjelju, poslije ručka, koji su nam priredili naši domaćini u Islamskom centru, krenuli smo nazad u Bosnu. Naši domaćini su nas srdačno ispratili i zaželjeli sretan put. Ispratio nas je takođe i predsjednik džemata, gosp. Mahdi, koji je uz imama Ibrahim ef. najzaslužniji što smo vidjeli Graz. Na putu za Bosnu neizostavno svratili smo u Islamski centar Zagreb. U Zagrebu smo se odmorili, klanjali podne i ikindiju, a onda nastavili put u Bosnu. Sve je proteklo u najboljem redu. Ovom prilikom, još jednom iskreno i od srca, zahvaljujemo se predsjedniku, imamu sa njegovim pomoćnicima, i svim džematlijama Islamskog centra u Grazu na srdačnom i toplom dočeku. Pozivamo ih da i oni posjete nas u Žepču, kad god to žele.

GLAVNI IMAM 
Izet ef. Efendić

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com