SJ Financial II - шаблон joomla Форекс

wrapper

Najnovije

Prethodnog vikenda, kao što je i godišnji običaj, „Kurs Islama“ je priredio ekskurziju za sve polaznike istog. Ovaj put, destinacija je bila Ljubljana u Sloveniji, te Rijeka u Hrvatskoj. Te dvije lokacije su odabrane iz razloga što je u Ljubljani u izgradnji jedna od najskupljih i najljepših džamija u Evropi, dok u Rijeci postoji već par godina Islamski centar koji svakako treba obići i odakle seže pogled na kompletan Kvarnerski zliv. Polaznici „Kursa Islama“ na put su krenuli 24.9. u subotu u ranim jutarnjim satima  sa autobuskog stajališta u naselju Preko. Nakon duge noćne vožnje, oko 9 sati ujutro su stigli u Lubljanu gdje su ih dočekali Senad ef. Karišik, te predsjednik džematskog odbora h. Esad Adrović. Doručak i malo predavanje koje je održao hafiz Špendi ef. Fidani su imali u prostorijama koje su namjenjene za mekteb, a prije su služile za obavljanje namaza. Malo kasnije, u obilazak nove ljubljanske džamije u izgradnji,  odveo ih je član džematskog odbora Mirza Alešević. Nakon posjete džamiji naši polaznici su se smjestili kod svojih domaćina, gdje su proveli ostatak dana i prenoćili. Sutra ujutro, u nedelju 25.9., zaputili su se u Rijeku u obilazak tamošnjeg Islamskog centra. Naše polaznike je u Rijeci dočekao glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović koji je održao predavanje za naše polaznike. Nakon predavanja i podne namaza, naši polaznici su imali slobodno vrijeme za obilazak Rijeke, kupovinu i razonodu. Oko 7 sati navečer krenuli su nazad za BiH gdje su bili oko 2 sata navečer. Iskoristila se prilika da se posjeti i mezar rahm. Muhameda Tokalića, žepčaka, koji je dugi niz godina živio i radio u Rijeci, i koji je od 70-tih godina prošlog stoljeća veliki aktivista i zagovornik izgradnje džamije u Rijeci. Na žalost, nije dočekao otvaranje ovog prelijepog centra. Mladi žepčaci su ovom prilikom rahm. Muhamedu na njegovom mezaru proučili Fatihu.

 

Kroz cijelo putovanje našim polaznicima društvo su pravili članovi KUD „Slovo o Žepču“  Žepče koje je upravo tada nastupalo na humanitarnom koncertu u Ljubljani namjenjenom za izbjeglice. 

Urednik

Email: mizzepce@gmail.com

Telefoni:

  • +387 32 688 002
  • +387 32 881 282
  • +387 61 930 376

Info

Medžlis Islamske zajednice Žepče, ima otvorene račune za finansijsko poslovanje u sljedećim bankama, sa sljedećim brojevima računa:


Raiffeisen banka, br. ž.r. 1610750001590046
ASA banka br. ž.r. 1340500000004077         
Sparkasse banka br. ž.r. 1990510007659166
kontakt telefon; +387 32 688 002 ; fax +387 32 881 282

Urednik

Ovaj sajt je informativnog karaktera i ovdje ćete moći vidjeti i pročitati sve informacije o aktivnostima našeg Medžlisa!
Otvoren je u svrhu pravovremenog i tačnog informisanja svih Žepčaka, širom svijeta.

Za sva pitanja i detaljnije informacije vezane za zajednicu i naš rad, možete se obratiti putem kontakt formulara ili na mail medžlisa mizzepce@gmail.com