Naslovna arrow Obavještenja arrow Kurs islama arrow Bužimljani u Žepču

Posljednje dodano

MIZ Žepče ove, 2014. godine, ispraća 7 hadžija

Ove godine iz Bosne i Hercegovine u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Saudijsku Arabiju radi obavljanja hadžskih obreda putuje 1.225 hadžija. 
Počela nova mektebska godina !

Na području MIZ-e Žepče, u skladu sa Mektebskim kalendarom, koga je propisala VP služba Rijaseta IZ-e u BiH, proteklog vikenda upisom djece u mekteb, i zvanično je počela nova mektebska godina....

MIZ-e Žepče domaćin redovnoj sjednici Savjeta muftiluka zeničkog

U prostorijama MIZ-e Žepče, 04.09.2014.godine, održana je redovna, 125., sjednica Savjeta muftiluka zeničkog. Sjednici su pored muftije zeničkog, mr. Ejub ef. Dautovića, te sekretara muftiluka...


Bužimljani u Žepču PDF Ispiši E-mail
U subotu i nedjelju, 27. i 28.11.2010.god. polaznici kursa islama iz Bužima posjetili su kolege u Žepču. Bila je to uzvratna posjeta, obzirom da su žepčaci prije nekoliko godina gostovali u Bužimu. Domaćini,žepački srednjoškolci,obezbijedili su konak u svojim domovima i ugodno druženje ova dva dana. U radnom dijelu posjete, obavljena je debata u S.M.Š."Žepče" na temu-ISLAMOFOBIJA.


Cilj debate bio je iznaći odgovore na pitanja; Šta je uzrok islamofobije? -Koja je uloga medija u narastajućoj islamofobiji? -Kako se danas oduprijeti islamofobiji? Gl.imam MIZ Bužim, Senad ef. Aljić, zahvalio se domaćinima, ukratko predstavio Bužim i dao svoj osvrt na debatu. Izet ef.,gl.imam MIZ Žepče, podcrtao je značaj ovakvih druženja.
Dvodnevno druženje okončano je zajedničkim ručkom u restoranu "Mala Trzna" u nedjelju 28.11.2010.,u popodnevnim satima. Svakako, nadati se je, da će kontakti i uspostavljena prijateljstva potrajati.

< Prošli   Sljedeći >

Ko je online

Imamo 7 gostiju na sajtu

Logiranje

Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje