Naslovna arrow Obavještenja arrow Kurs islama arrow Bužimljani u Žepču

Posljednje dodano

Svećenik iz Poljske posjetio MIZ-e Žepče

Članovi Fondacije "Salvati" u glavnom gradu Poljske - Varšavi, prikupili su 12.000 eura i podijelili je najugroženijim stanovnicima Željeznog Polja. Nakon što je...

dženaza Emini Miljazim

Dana 02.10.2014. godine, u svojoj 71. godini života, na Ahiret je preselio Miljazim Emini. Ukop je obavljen 03.10.2014. godine, na mezarju Preko u Žepču,...

Potpisan Ugovor za gradnju objekata

U četvrtak 02. oktobra 2014. godine zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, u pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Žepče.
Nakon...


Bužimljani u Žepču PDF Ispiši E-mail
U subotu i nedjelju, 27. i 28.11.2010.god. polaznici kursa islama iz Bužima posjetili su kolege u Žepču. Bila je to uzvratna posjeta, obzirom da su žepčaci prije nekoliko godina gostovali u Bužimu. Domaćini,žepački srednjoškolci,obezbijedili su konak u svojim domovima i ugodno druženje ova dva dana. U radnom dijelu posjete, obavljena je debata u S.M.Š."Žepče" na temu-ISLAMOFOBIJA.


Cilj debate bio je iznaći odgovore na pitanja; Šta je uzrok islamofobije? -Koja je uloga medija u narastajućoj islamofobiji? -Kako se danas oduprijeti islamofobiji? Gl.imam MIZ Bužim, Senad ef. Aljić, zahvalio se domaćinima, ukratko predstavio Bužim i dao svoj osvrt na debatu. Izet ef.,gl.imam MIZ Žepče, podcrtao je značaj ovakvih druženja.
Dvodnevno druženje okončano je zajedničkim ručkom u restoranu "Mala Trzna" u nedjelju 28.11.2010.,u popodnevnim satima. Svakako, nadati se je, da će kontakti i uspostavljena prijateljstva potrajati.

< Prošli   Sljedeći >

Ko je online

Imamo 7 gostiju na sajtu

Logiranje

Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje