Naslovna arrow Obavještenja arrow Kurs islama arrow Bužimljani u Žepču

Posljednje dodano

dženaza Zlatka Džinić

Dana 24.08.2014. godine, u svojoj 81. godini života, na Ahiret je preselila Zlatka Džinić. Ukop je obavljen 25.08.2014. godine, na mezarju iznad željezničke...

Muftija IZ Bošnjaka Njemačke posjetio MIZ Žepče

Dana 27.8.2014.godijne, muftija IZB Njemačke Pašo ef. Fetić, zajedno sa izaslanikom muftije zeničkog Edin ef. Kavazovićem i članom Sabora IZB Njemačke Nagibom Mujkićem,...

I Z V I NJ E NJ E !

POŠTOVANI POSJETIOCI NAŠE WEB STRANICE.


OVOM PRILIKOM SE IZVINJAVAMO ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA U RADU STRANICE,
A KOJI  SU U PROTEKLIH 20-TAK...


Bužimljani u Žepču PDF Ispiši E-mail
U subotu i nedjelju, 27. i 28.11.2010.god. polaznici kursa islama iz Bužima posjetili su kolege u Žepču. Bila je to uzvratna posjeta, obzirom da su žepčaci prije nekoliko godina gostovali u Bužimu. Domaćini,žepački srednjoškolci,obezbijedili su konak u svojim domovima i ugodno druženje ova dva dana. U radnom dijelu posjete, obavljena je debata u S.M.Š."Žepče" na temu-ISLAMOFOBIJA.


Cilj debate bio je iznaći odgovore na pitanja; Šta je uzrok islamofobije? -Koja je uloga medija u narastajućoj islamofobiji? -Kako se danas oduprijeti islamofobiji? Gl.imam MIZ Bužim, Senad ef. Aljić, zahvalio se domaćinima, ukratko predstavio Bužim i dao svoj osvrt na debatu. Izet ef.,gl.imam MIZ Žepče, podcrtao je značaj ovakvih druženja.
Dvodnevno druženje okončano je zajedničkim ručkom u restoranu "Mala Trzna" u nedjelju 28.11.2010.,u popodnevnim satima. Svakako, nadati se je, da će kontakti i uspostavljena prijateljstva potrajati.

< Prošli   Sljedeći >

Ko je online

Imamo 14 gostiju na sajtu

Logiranje

Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovdje